pühapäev, 27. märts 2011

Suusapuhkus Tahkol

Käisime perega nädalaks Soomes Tahkol suusapuhkusel. Mägi oli oodatust ehk suuremgi ja üsna hästi hooldatud kõik 5 päeva, mis me kohapeal viibisime. Mäel oli lisaks ankrutõstukitele ka kaks istumistõstukit. Ilmad olid ilusad ja pakaselised, hommikuti kuni -10 C koos päikesega ning lõunast pilviseks ja temperatuur tõusis nullini. Minu jaoks parajad mäed lumelaua jaoks.
Minu jaoks oli veelgi suurem nauding murdmaasuusarada, mis ümber mäe lookles ja nägi välja nagu taevatrepp. Ringi pikkus oli ligikaudu 20 km ja tõusumeetreid oli hinnanguliselt 1000m ringis. Hädasti oleks sellist ringi Tallinna lähistele vaja. Uudne kogemus võtta ühte järgulist tõusu üle 10 minuti.
Mäel oli nädala sees rohkem vene ja eesti keelt kui soome keelt. Nalja tegi, kui suusalaenutuses esimesel päeval kohe mitut eestlasest tuttavat näed. Nädalavahetusel muidugi olukord muutus, mäe otsas ühes pubis toimus isegi After Ski pidu, mis ei jäänud millegagi alla Alpikülade omale.
Oli ka ebameeldivaid üllatusi. Kujutate näiteks ette, ette, et 2011 aastal pole Soome suusakuurordis internetti! Mitte üheski majas! Suure surmaga nillisime hotellist UKKO välja parooli ning käisime autoga parklas uudiseid lugemas. Järeltulevatele põlvedele kirjutan parooli siia üles, mis on: UkkoWlan1! Kasutage seda. Teine nali ilmnes laupäeval, kui Sonera mobiilivõrgus polnud võimalik helistada võrgu ülekoormuse tõttu. Seda kogu päeva jooksul mitte kordagi! Abikaasa kasutab Elisa võrku ja temal probleeme polnud.
Aga see ei rikkunud üldpilti, kokkuvõttes jäime reisiga väga rahule ja julgen soovitada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar