teisipäev, 13. august 2013

"Ei ühtegi kerget päeva" Mark Owen alias Matt Bisonette

Hiljuti pakuti suurepärast võimalust anda ülalnimetatud raamatule sisuline hinnang tõlkele ning paluti muuhulgas ka ära märkida vead ja lapsused (kui neid esineb).
Olin ülesande üle väga uhke ja andsin oma panuse mõne päevaga ning maksimaalse tähelepanuga. Lisaks minule oli teose lühendeid ja akronüüme juba lahti kirjutanud/mõtestanud teine ekspert ja oli seda teinud väga hästi.
Hea meel on ka selle üle, et suutsin ühe olulise vea üles leida ja likvideerida, mis oli seotud ühe manöövri kirjeldusega, mis tulenes ilmselt tõlkija kogemuse puudumisest.
Minu arvates on raamatu eestikeelne tõlge suurepärane ning raamat ladusalt loetav.
Soovitan teost kõigile sõjanduse ja eriti erioperatsioonide huvilistele. Samuti action filmide huvilistele, kes lisaks ulmele ka tegeliku elu vastu huvi pole kaotanud. Miks mitte ka neile, kel meeskonnatöö oluline on.

Müügil Apollos ja Rahva Raamatus, hind 28.50€ (kõvakaaneline), 360lk

http://raamatuklubi.imelineajalugu.ee/default.aspx?publicationid=DDCDEAC9-BF1A-43F0-8C0E-005B265AC698

Reikop ja Välba kutsusid mind teosest rääkima ka Ringvaatesse, mis oli samuti tore vaheldus ning loodetavasti tekitas nii mõneski viimase tõuke, mis raamatu ostmiseni viis. Intervjuu minuga on kohe saate alguses, pärast sissejuhtavat treilerit. 

Siit saate kordus: http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=137943

2 kommentaari:

  1. Õnnitlused ja tänud Sulle, vapper sõdalane!

    VastaKustuta
  2. tänud, aga mille eest ja keda peaks tänama?

    VastaKustuta